Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане

Колеги здравейте.Пред една дилема съм-не знам как да си сверя часовника на ics-то.Опитах няколко варианта но не ми дава да променям часа а само някакви избрани часови области.
    И другото за което Ви питам е дали централното на предните и задните врати не е на два отделни бушона.С дистанционното успявам да отключа само предните врати.Ако знае някой нещичка мола да помага
    166 2.4 JTD 150к.с. 2002г.
    алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Ако имаш навигация часовника се сверява автоматично през gps-а. Заиграването със тайм зоните в менюто ще те доведе до това половината година да ти е верен часовника а другата половина с разлика от един час. Ако изключиш навигацията която така или иначе не използваш то тогава ще можеш да свериш часа пак от менюто без проблем.

За централното и бушоните нека кажат колегите. За задните врати виж да не би да са заключени или да са заяли лостчетата.
    безплатни обяви
    Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
      Ако имаш навигация часовника се сверява автоматично през gps-а. Заиграването със тайм зоните в менюто ще те доведе до това половината година да ти е верен часовника а другата половина с разлика от един час. Ако изключиш навигацията която така или иначе не използваш то тогава ще можеш да свериш часа пак от менюто без проблем.

За централното и бушоните нека кажат колегите. За задните врати виж да не би да са заключени или да са заяли лостчетата.
      А как точно да изключа навигацията?

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
        А как точно да изключа навигацията?
        Изключии буксата от багажника.Централното мисля, че е на един бушон, но не съм сигорен.
        sigpic
        166 JTD - Ex.
        164 Super T.S.
        145 T.S.

Comment

При мен не стана само с изключването на навигацията ами чак след като изключихме с колегата Асенов и ЦД чейнджъра.
          Last edited by em4o1; d.m.y г., 00:23.
          AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Благодаря.
            Снощи забелязох нещо странно-поне за мен.Когато включа фаровете на къси светлини се вижда как се движат нагоре надолу и застават в такова положение,че светат на два-три метра пред колата.Трябва ли да се регулират или си е така.Нямам потенциометър за регулирането им и са ксенони.
            Трябваше да сменя някоя и друга лампичка по километража и естественно се наложи да се сваля.Оправих ги тези неща ,но сега след като запаля двигателя започва да ми свети червена лампа за аирбага и една оранжева постоянно мига-мисля че и тя е за аирбага.Някой има ли наблюдения и може ли да се оправи без да се ходи на диагностика?
            Last edited by wenss; d.m.y г., 06:16.

Comment

като отвориш дясната врата на таблото има ключалка с която изключваш възглавницата на мястото до шофера.ако е изключена ще свети жълтата лампа на таблото
              alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                като отвориш дясната врата на таблото има ключалка с която изключваш възглавницата на мястото до шофера.ако е изключена ще свети жълтата лампа на таблото
                Каквото и да правя-изключвам,включвам-лампата продължава да си мига.

Comment

Кантар! Но без диагностика и ремонт няма да угасне.
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                  LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Първоначално публикувано от hamel1 Покажи съобщение
                    Кантар! Но без диагностика и ремонт няма да угасне.
                    Не те разбрах.Какъв е този кантар?
                    Като я взех нищо и нямаше-всики лампи след като я запаля изгасваха.За какво ми трябваше да ги сменям тези лампички по таблото.

А относно фаровете-никой ли не знае защо така си се движат сами и то само в началото когато ги включа.И нещо не ми харесват как светят а са ксенони.

Comment

А относно фаровете-никой ли не знае защо така си се движат сами и то само в началото когато ги включа.И нещо не ми харесват как светят а са ксенони.
                      Фаровете ти не се движат сами .
                      Има два броя машинки на двата фара, тези машинки имат едни метални крачета и завършват в платмасова ябълка.
                      Тази ябълка трябва да влезе в един улей и с леко изместване да се застопори. В повечето случаи ябълката или не е закрепена или гнездото на фара е износено.
                      Когато пуснеш фаровете, машинките се опитват да издърпат фаровете но успяват само до определено положение.

Общо взето проблема може да се оправи много елементарно и без пари но работата е много пипкава.
                      Аз махнах моите машинки и системата е безотказна.
                      Определено сега не ми светят на 2 мерта както преди.
                      безплатни обяви
                      Моята 166

Comment

Фаровете ти не се движат сами .
                        Има два броя машинки на двата фара, тези машинки имат едни метални крачета и завършват в платмасова ябълка.
                        Тази ябълка трябва да влезе в един улей и с леко изместване да се застопори. В повечето случаи ябълката или не е закрепена или гнездото на фара е износено.
                        Когато пуснеш фаровете, машинките се опитват да издърпат фаровете но успяват само до определено положение.

Общо взето проблема може да се оправи много елементарно и без пари но работата е много пипкава.
                        Аз махнах моите машинки и системата е безотказна.
                        Определено сега не ми светят на 2 мерта както преди.
                        Колата е с фабричен ксенон и автоматично регулиране на фаровете - съответно проблема не е във фаровете а в датчиците за натовареност на автомобила
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Бобо знам че е с фабричен - и моята е. Но проблема не е в датчиците - поне при мен не беше а в износване на мястото където влизат ябълките. И последно... дори и да работят датчиците и всичко да е ок... като е натоварена колата пак си бият ниско.
                          безплатни обяви
                          Моята 166

Comment

Когато включа фаровете на къси светлини се вижда как се движат нагоре надолу и застават в такова положение,че светат на два-три метра пред колата.Трябва ли да се регулират или си е така.Нямам потенциометър за регулирането им и са ксенони.
                            По това съдя ...

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:58 ----------

Бобо знам че е с фабричен - и моята е. Но проблема не е в датчиците - поне при мен не беше а в износване на мястото където влизат ябълките. И последно... дори и да работят датчиците и всичко да е ок... като е натоварена колата пак си бият ниско.
                            че това ти мнение е невярно ако фаровете се вдигат и после падат както аз го разбирам от горния пост проблема не е в ябълките И твоя проблем съм оправял не веднъж и неговия също така че според мен съм прав до очна ставка с колата
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              според мен съм прав до очна ставка с колата
                              Точно така
                              безплатни обяви
                              Моята 166

Comment

Working...
                              X